Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

En historisk kväll väntar!

15 mars 2024 17:19

Hagunda IF's herrlag har stått för en magisk och helt fantastisk prestation som tagit sig till Svenska Superligan i innebandy och mot alla odds spelat tre raka säsonger i världens högsta liga.
På lördagskvällen avslutas detta kapitel med en historisk sista match i Hagundas första SSL-sejour. Vi hoppas dock på fler kapitel framöver!


Hagunda IF's innebandysektion bildades 1992 och sektionen bestod då av ett herrlag i motsvarande division 6 och ett herrjuniorlag. I herrlaget fanns det ingen tränare och träningarna bestod av tvåmålsspel i Vänge Sporthall med nedfällda bänkar som sarg.

Det fanns dock en hel del talang och kunnande i laget och man vann serien två säsonger i rad. Inför säsongen 94/95 värvades föreningens första tränare, Christer Jones, som lyfte seniorverksamheten många nivåer, både spelmässigt och ambitionsmässigt.

Många av spelarna var även väldigt driftiga och ambitiösa utanför innebandyplanen och genom ett fantastiskt engagemang byggde man upp Hagundas innebandysektion och utvecklade Hagunda till en av Upplands största och seriösaste innebandyföreningar.

Sedan dess har Hagunda IF ständigt strävat efter att bli bättre och att avancera uppåt i seriesystemet. Sakta, men säkert, har man närmat sig toppen av svensk innebandy och till slut stod föreningen med ett herrlag i sveriges bästa liga i sveriges näst största bollsport!

Det är extremt svårt att lyckas på den allra högsta nivån i stora bollsporter och timingen för uppflyttningen till SSL var inte heller den bästa. Uppflyttningen sammanföll med Covid-pandemin, vilket innebar publikrestriktioner och ett tufft ekonomisk situation för tänkbara sponsorer. Dessutom hade många av spelarna som förde upp laget till SSL spelat länge i Hagunda och kämpat många år för att föra upp laget till högsta serien. När upplyttningen äntligen var ett faktum var det därför ett stort antal av de drivande spelarna som kände att målet var uppfyllt och att de nått en ålder då de ville prioritera annat i livet. Vi fick därmed bygga om laget helt och hållet och satsa på unga spelare från lägre serier.

Att Hagunda har klarat att spela tre säsonger i SSL, med den tuffa starten är inget annat än en bragd!
När vi gick upp till SSL fick vi inte ha någon publik på läktaren och vi kunde inte ha något firande, så jag hoppas att många istället vill komma och "fira av" vår SSL-sejour på lördagskvällen!

Nu väntar en rolig nystart i den nya Allsvenskan, som blir en riktig "superallsvenska" när de bästa lagen från norra och södra serien slås ihop till en serie. Hagundas lagbygge ser väldigt bra ut och vi hoppas på att inom snar framtid kunna skriva ett andra SSL-kapitel!

Boka biljetter till Hagunda - Nykvarn här

Lördag 16/3 kl.16.00 Hagunda IF - Nykvarn

Efter matchen blir det "After SSL" på Terrassen med god mat, dryck, mingel och lite intervjuer. Boka mat här

Meny: Fläskkarré med potatisgratäng, friterad grönkål, rödvinssky, pepparsås och bearnaise. Självklart finns en magisk vegansk sojabiff med rostad potatis om man så önskar. Pris: Från 15 år 145.- Barn 12-14 år 95.- Barn upp till 11 år 85.-