Adam Nilbrink skriver nytt 2-årskontrakt med Hagunda!

8 april 2024 11:50

Hagundas lagkapten och härförare Adam Nilbrink har jagats av många lag, men nu har han bestämt sig för att vara med i Hagundas nysatsning i Allsvenskan och har skrivit på ett nytt 2-årskontrakt!


Vi har genom historien haft ett antal hagundalegendarer som har gjort många säsonger i herrlaget och varit riktiga kulturbärare i Hagunda. I truppen för säsongen 2023/24 fanns till exempel Markus Åkerfeldt som gjorde sin 11:e säsong i herrlaget och är en av dessa Hagundalegendar.

Förutom Markus Åkerfeldt finns det fyra spelare i det nuvarande herrlaget som spelat minst fem säsonger i Hagunda och successivt börjar närma sig legendarstatus, nämligen Adam Nilbrink (6 säsonger), Hampus Bodin (6), Isak Bengtsson (5) och Erik Roos (5). I den gruppen får man även räkna in Alexander Spinord, som visserligen bara spelat 4 säsonger i A-laget, men även har 4 seniorsäsonger i Hagunda U/ Hagunda IBF och precis som Hampus har Hagunda som moderklubb.

Adam Nilbrink är endast 24år gammal, men har redan spelat 6 säsonger och 138 seriematcher inklusive kvalmatcher i Hagunda IF och var under föregående säsong även lagkapten och stor härförare.
Under sina tre säsonger i SSL har han gjort fantastiska 45 mål från sin backposition, varav 17 mål under säsongen 23/24. Med den noteringen kom han tvåa i backarnas skytteliga, endast slagen av stjärnbacken Daniel Kalentun i Pixbo som gjorde 18 mål. Som jämförelse gjorde världens bästa back Emil Johansson 10 mål och Rasmus Enström, en annan storspelare i Falun, gjorde 8 mål under säsongen.

Adam är en fantastisk spelare, men även en perfekt lagkapten och en fin representant för Hagunda IF vid sidan av planen. Han är klok och trevlig och tar sig alltid tid och ställer upp för Hagunda i olika sammanhang och har under sina sex år i föreningen fått ett stort hagundahjärta. Han är till exempel extremt uppskattad när han har fadderträningar med våra yngre lag.

Efter Hagundas sorti ur SSL var Adam jagad av ett tiotal SSL-lag och de flesta utomstående var övertygade om att han skulle byta förening. De hade dock underskattad Adams stora hagundahjärta och hans brinnande vilja att vara med och bygga ett starkt Hagundalag i Allsvenskan som kan utmana om en SSL-plats igen!

Adam var tidigt inne på att han skulle stanna kvar i Hagunda och vara med om vår nysatsning i Allsvenskan. Successivt har han blivit mer och mer övertygad om det är det rätta beslutet och det är fantastiskt glädjande att Adam Nilbrink nu har bestämt sig för att vara kvar i HIF! Inte nog med att han har valt att vara kvar, utan han har dessutom valt att skriva på ett nytt 2-årsavtal med Hagunda IF, trots att han hade ett år kvar på sitt tidigare kontrakt! Det innebär att han går mot sin 7:e och 8:e säsong i Hagunda IF och är på god väg att bli en riktig Hagundalegendar!

Sportchef Tobias Andersson:

Det här är för Hagunda en otrolig förlängning. Adam är vår kapten och han har utvecklats varje år och har varit vår bästa spelare de senare åren. Adam är en förebild som är otroligt seriös, jobbar stenhårt, är spelskicklig och är dessutom en bra målskytt. Vi har självklart varit oroliga att förlora Adam till någon av de många klubbar som visat sitt intresse, men vi vet att hjärtat klappar för Hagunda och är oerhört glada att han inte bara valt att vara kvar utan även förlängt sitt kontrakt i ytterligare två år! Den här förlängningen visar också att vi har en fin grupp som är rejält revanschsugen, där Adam kommer gå i täten även kommande säsong.