Lördag
16 Mar 1 match

Ett jämnt och spännande derby som tyvärr slutade med förlust

21 januari 2023 09:00

Hagunda gjorde en fantastisk insats under fredagskvällen, men tyvärr kunde Storvreta ändå vinna derbyt med 6-4.

Inför fredagskvällens derby hade Storvreta hintat om att det var upp till Hagundas publik att skapa drag på matchen och trots att matchen spelades under årets fattigaste fredag var det ett stort antal Hagundasupporters som var på plats och gav ett härligt stöd till sitt lag.

Det var mycket hjärta och stolthet på läktaren och på planen visade spelarna precis lika mycket hjärta, inställning och stolthet! Hela Hagundalaget gjorde en fantastisk insats under 60 minuter och även om Storvreta hade mer bollinnehav och längre anfall så förtjänade faktiskt Hagunda minst en poäng denna kväll.

I den första perioden plockade Hagundas tränare fram ett överraskande taktiskt drag ur bakfickan och satte punktmarkering på Filip Eriksson och Albin Sjögren. Det visade sig vara en framgångsrik idé och Storvretas stjärnor hade svårt att komma med ordentligt i spelet.

Hagundaspelarna gav allt i varje situation och vann därigenom många dueller, vilket ledde till snabba spelvändningar och att man skapade många lägen i anfallszon. Under den första perioden hade Hagunda 3-4 riktigt vassa målchanser och ytterligare ett antal bra chanser. I Hagundamålet storspelade dessutom Hampus Bodin som stoppade alla Storvretalägen. Elva minuter in i matchen fick Hagunda chansen att spela i numerärt överläge och då passade Hagundas kapten Markus Åkerfeldt på att skicka iväg ett dragskott upp i det vänstra krysset till ledning med 1-0.
Alla Hagundaspelare ska ha massor av beröm för sina insatser i matchen, men Markus Åkerfeldt var verkligen en gigant och en härförare denna kväll. Att Hagunda hade ledningen med 1-0 efter 20 minuter kändes inte alls orättvist och känslan var att laget snarare kunde ha gjort betydligt fler mål.

I den andra perioden fick Hagunda en perfekt start då Isak Bengtsson och Felix Abrahamsson kom i ett 2 mot 1 läge där Isak spelade fram Felix som satte 2-0 och bortaklacken exploderade! Storvreta kom dock successivt mer in i matchen och började hitta fler och fler vassa genomskärare i anfallszonen och till slut kunde Filip Eriksson hitta en smörpass till Tobias Gustafsson som kunde skjuta in reduceringen. Då hade nästan 13 minuter av perioden förflutit, men tyvärr dröjde det bara tre minuter innan samma radarpar gjorde ett nästan identiskt mål igen och kvitterade till 2-2, vilket stod sig till periodpausen.

Redan efter två minuter i den sista akten fick Hagunda en utvisning och det tog bara 12 sekunder i power play innan Albin Sjögren satte 3-2 till Storvreta. I det läget var det nog många som trodde att Storvreta skulle ta över tillställningen och dra ifrån i målprotokollet, men det visade sig vara helt fel. Istället tryckte Mattias Jansson in en snygg kvittering till 3-3, framspelad av Markus Åkerfeldt och efter det målet tappade Storvreta lite fart och verkade en aning försiktiga.

Tyvärr blev det ändå Storvreta som återtog ledningen efter en något tveksam situation som lika gärna hade kunnat sluta i ett frislag till Hagunda, men istället slutade i ett mål för Storvreta.

Hagunda gav inte upp och hade bud på kvittering, men med sex minuter kvar kom spiken i kistan då Albin Sjögren gjorde 5-3. Hagunda plockade ut målvakten i slutminuterna och var verkligen värda en reducering med ett skott i innerstolpen samt flera högkaratiga chanser, men istället kom 6-3 i öppen kasse.
Jonathan Blomqvist reducerade slutligen till 6-4 med ett distinkt handledsskott med 14 sekunder kvar, vilket även blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis ska Hagunda verkligen vara stolta över sin insats där de med eftertryck visade att de är ett SSL-lag!

Nästa match spelas på hemmaplan onsdagen den 1:a februari kl.19.00 och då är det Gävle GIK, med Alexander Rudd och Billy Nilsson, som står för motståndet. Till den matchen går alla i Hagundabygden in gratis!