Lördag
16 Mar 1 match

Viktig seger mot AIK!

16 januari 2023 17:00

Söndagen bjöd på en väldigt efterlängtad och skön seger i Solnahallen, då AIK besegrades med 8-7 efter sudden death!

Matchen mellan AIK och Hagunda beskrevs av Expressens innebandykrönikör Anders Borgström som ett ”ångestmöte” och dessa matchen har ofta en tendens att bli tillknäppta, försiktiga och målfattiga, men det var verkligen inte fallet i denna match där det ena snygga målet avlöste det andra.

Biljetterna var slutsålda ett par timmar innan matchstart och det var en ganska tät och intensiv stämning.
Det var dock roligt att konstatera att det fanns en relativt stor klick av Hagundasupporters på läktaren, där Kevin Ahlholm till och med hade en egen grupp av fans som stöttade honom och laget. Det visade sig faktiskt att Kevin även är väldigt populär i Solna, för när Kevins hejarklack drog igång ”Alla som sitter ner hejar på Kevin” så satt alla i Solnahallen.

När matchen inleddes dröjde det bara 1:48 innan AIK hade gjort 1-0 och därefter föll målen i strid ström under den första perioden.
Det var Hagunda som var det något bättre laget under de första 20 minuterna och man hade även ledningen med 4-2 när paussignalen ljöd. De flesta av de sex målen som gjordes var dessutom riktigt snygga och det går inte att lasta målvakterna för något av dem.

I den andra perioden höjde AIK sin nivå och spelmässigt var det en jämn period, men när Hagunda träffade stolparna lyckades AIK sätta sina skott i mål och de vann således perioden med 3-0. Därmed hade AIK ledningen med 5-4 när den sista perioden skulle dra igång.

Den tredje perioden blev en riktig gastkramare där lagen följde varandra målmässigt hela tiden. Hagunda kvitterade till 5-5 efter 4:44 genom Erik Roos, som därmed gjorde sitt första mål i Hagundas tröja, tillika hans första SSL-mål i karriären! Det var väldigt kul och välförtjänt för Erik som har kämpat sig tillbaka från två korsbandsskador som förstört flera säsonger för honom.

Därefter föll ytterligare fyra mål, där det blev 6-5, 6-6, 7-6 och slutligen 7-7. Båda lagen hade chansen att avgöra matchen under ordinarie tid, men till slut blev det sudden death som fick avgöra. Mindre än två minuter in på förlängningen avlossade kapten Markus Åkerfeldt ett skott, som AIK’s målvakt lämnade retur på och då slog Felix Abrahamsson in segermålet till vild glädje!

Totalt sett var det den bästa match som Hagundas herrlag har spelat på väldigt länge och det var många spelare som är värda väldigt höga betyg. Jag måste ändå lyfta två spelare lite extra och det är Felix Abrahamsson som gjorde 4 poäng (2+2) samt Adam Nilbrink som avlossade två fräsande luftvärnsmissiler som borrade sig in i kryssen och gav 1-1 respektive 6-6 i matchen. Adam var dessutom en klippa i försvaret.

Nu väntar ett roligt derby mot Storvreta på ”bortaplan” fredagen den 20/1 kl.18.30. Hagunda har fått sektionerna B och O för våra supporters.