Lördag
16 Mar 1 match

Mullsjö vann en tät match

27 november 2023 21:34

Det blev en spelmässigt och målmässigt jämn match mellan Hagunda IF och Mullsjö AIS, men Mullsjö var aningen effektivare och vann med 6-5.

Under inledningen av säsongen spelade Hagunda en väldigt offensiv innebandy där man tog alla chanser att kontra och gick på snabba vändningar och avslut i nästan alla situationer. Under de senaste två matcherna har man ändrat sin spelplan en aning och försöker värdera sina lägen bättre. Det innebär även att man får lite större bollinnehav och kan vila mer med bollen.

I matchen mot Mullsjö var det väldigt tydligt att båda lagen hade ungefär samma grundidé där man ville hålla bollen inom laget och gärna spela enkelt mellan backarna så länge det inte fanns en tydlig möjlighet att gå framåt.

Matchen var spelmässigt väldigt jämn, men känslan var ändå att Hagunda skapade fler tydliga målchanser än Mullsjö genom hela matchen. Tyvärr hade vi lite sämre utdelning på chanserna än vad Mullsjö hade.

Efter den första perioden var ställningen även 2-1 till hemmalaget efter mål av Adam Nilbrink (ass Jonas Larsson) och Jonas Larsson (ass Kevin Ahlholm).
I den andra perioden kvitterade Mullsjö redan efter 35 sekunder, men halvvägs in i perioden gjorde Jonas Larsson sitt andra mål för kvällen fram till 3-2. Tyvärr replikerade Mullsjö snabbt och bara två minuter senare var ställningen istället 3-4, vilket stod sig perioden ut.

I den sista perioden hade Mullsjö hela tiden ett målmässigt övertag, medan Hagunda kämpade för att komma ikapp. Tyvärr slutade perioden 2-2, där Hagundas mål gjordes av Carl Wadsten (Noah Tornberg) och Isak Bengtsson (Adam Nilbrink). Det innebar att slutresultatet skrevs till 5-6.

Hagunda gjorde dock ytterligare en stabil insats där de var värda att få med sig poäng, men Mullsjö var som sagt lite bättre på att utnyttja sina målchanser denna kväll.

På fredag väntar ett derby mot Storvreta, vilket naturligtvis blir en extremt svår match. Storvreta är ett jättebralag som har en fin form och de är superfavoriter i detta möte, men Hagunda har något bra på gång och kan förhoppningvis hitta vägar att skrälla.

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 10/12 kl.15.00 mot Helsingborg och det blir en viktig match i bottenstriden.