Lördag
16 Mar 1 match

Övertidsseger mot Thorengruppen

21 november 2023 13:34

Hagunda gjorde en väldigt stark insats i bortamatchen mot Thorengruppen och kunde till slut vinna med 9-8 efter förlängning.

Efter ett kort landslagsuppehåll var det äntligen dags för SSL-matcher igen under helgen och vi var spända på att se vad Hagundas herrar skulle kunna hitta på efter en tung period innan uppehållet.
Tränarna och laget hade nött på med bra träningar och det hade slipats på en hel del detaljer för att ge en större trygghet och stabilitet i spelet.

När laget tog bussen upp till Umeå fanns det därmed en hel del tillförsikt och förhoppningar om att kunna ge Thorengruppen en rejäl match.

När matchen drog igång fick Hagunda bästa tänkbara start då slitvargen Filip Stenlund utnyttjade ett misstag från hemmalaget, norpa åt sig bollen och kom i ett friläge mot målvakten. Där var han iskall och placerade in ett lågt och distinkt skott intill den vänstra stolpen.
Några minuter senare var det dags för Alexander Spinord att visa upp sig för första gången denna kväll, men definitivt inte för den sista gången! Drygt fyra minuter in på matchen avlossade han ett stenhårt dragskott fram till 0-2 framspelad av Isak Bengtsson. När han fick bollen i ungefär samma läge knappt tre minuter senare gick den närmaste Thorenspelaren direkt ner i skottäck, men istället levererade Spinord en stenhård precisionspassning genom hela anfallszonen till en ren Kevin Ahlholm som satte 0-3 med ett direktskott.

Thorengruppen reducerade efter 9:58 och tyvärr kunde de även göra 2-3 med 13 sekunder kvar av perioden.

Den andra perioden blev ännu mer målrik och svängig. Thorengruppen kvitterade snabbt till 3-3, men Hagunda svarade och gick upp till 3-5 genom mål av Jonas Larsson (ass Ahlholm) och Filip Stenlund (ass Janols). I slutminuterna av perioden gjorde Thorengruppen två snabba mål fram till 5-5, men när klockan stod på 19.37 lossade Alexander Spinord den stora kanonen igen och såg till att Hagunda gick till periodpaus med ledning 5-6. Isak Bengtsson stod åter för assisten.

Bara 37 sekunder in på den tredje perioden gjorde Jonas Larsson iskallt 5-7 då han drog målvakten, fint framspelad av Bengtsson. Nu hoppades man så smått att Hagunda skulle kunna försvara denna tvåmålsledning och förhoppningsvis göra ytterligare ett mål och punktera matchen, men så blev det inte. Istället reducerade Thorengruppen till 6-7, vilket stod sig länge, men då klockan visade 14:43 skickade Filip Stenlund in en passning framför mål till Alexander Janols. I röran framför målet gick bollen in, men det bedömdes som ett självmål. Oavsett vem som var sist på bollen hade Hagunda återigen skaffat sig en tvåmålsledning och denna gång var det bara fem minuter kvar av matchen.

Redan minuten senare tog Thorengruppen ut målvakten och spelade 6 mot 5. Det visade sig tyvärr att de var riktigt vassa i den spelformen och gjorde två snygga mål fram till 8-8, vilket gav förlängning.

I förlängningsspel är Hagunda dock bäst i SSL och när Adam Nilbrink krigade fram bollen till Alexander Spinord i hans favoritläge på högerbackplatsen kunde man ana vad som skulle hända. Spinord laddade bössan och dundrade in segermålet!

Det finns väldigt mycket positivt att ta med sig från denna match och det finns även en hel del spännande statistik att förundras över när nio omgångar har spelats av SSL:

• Hagunda har med all sannolikhet SSL's poängstarkaste backpar i Adam Nilbrink och Alexander Spinord. De har gjort 13+11 poäng och ligger 2:a respektive 4:a i backarnas poängliga.
  • Hagunda har gjort 47 mål, vilket är mest av alla lag utanför slutspelsplats och ett klart högre målsnitt än förra säsongen, trots tappet av 1:an och 3:an i förra säsongens interna poängliga (Felix Abrahamsson och Mattias Jansson)
  • Hagunda har vunnit 3 av 3 förlängningar och Alexander Spinord har avgjort två av dem.

På lördag 25:e november kl.16.00 spelar Hagunda hemmamatch mot Mullsjö i IFU Arena.