Lördag
16 Mar 1 match

Efterlängtad seger mot Karlstad

6 januari 2024 11:46

Året började på bästa tänkbara sätt när Hagunda tog säsongens fjärde seger, men den första trepoängaren!

Marginalerna har inte varit på Hagundas sida hittills denna säsong, då man har tappat ledningar i slutminuterna vid tre tillfällen och därutöver haft tre uddamålsförluster. Hagunda har vunnit tre segrar i sudden death, men en vinst i ordinarie tid har varit efterlängtad.

I bortamatchen mot Karlstad släppte man visserligen in ett mål i matchens sista sekund, via en straff, men Hagunda kunde ändå ta hem segern med 4-3.

Det var en riktigt jämn och intensiv match i Colorama Arena i Karlstad, med bra tryck även på läktarna. Redan efter fyra sekunder fick Jonas Larsson ett friläge där Karlstads målvakt gjorde en fin räddning och en dryg minut senare sköt Karlstad först i ribban och sedan i stolpen på returen. Det var ganska signifikativt för matchen, eftersom båda målvakterna spelade väldigt bra och lagen hade svårt att få in bollen.

Första perioden slutade 0-0 och i Hagundas mål storspelade Hampus Bodin, som verkligen har hittat toppformen. Hampus har jobbat hårt tillsammans med målvaktstränarna Tobias Andersson och Johan Korsfeldt under de senaste månaderna och det har givit bra resultat.

I nästan 15 minuter av den andra perioden var matchen fortsatt mållös, men då hittade Filip Stenlund en riktigt fin diagonalare till Johannes Rönnmark som stod fri vid den bortre stolpen och tryckte in 0-1. Med tre minuter kvar av perioden fick Hagunda chansen att utöka ledningen i numerärt överläge, men med en man mindre lyckades Karlstad ändå trycka in en kvittering till 1-1.

Därmed skulle allt avgöras i matchens tredje period och det märktes att mycket stod på spel, då båda lagen slet stenhårt i försvaret och inte riktigt vågade gå för fullt framåt. Halvvägs in i perioden fick Hagunda chansen att spela i numerärt överläge igen och denna gång blev det mål åt ”rätt håll” då Adam Nilbrink tryckte in 1-2 på ett direktskott, assisterad av Kevin Ahlholm.
När Carl Wadsten sedan klev in och avlossade ett välplacerat dragskott fram till 1-3 (ass Bodin) bara tre minuter senare kändes det som att Hagunda hade kopplat ett rejält grepp om segern. Tyvärr dröjde det bara 13 sekunder innan Karlstad reducerade till 2-3 och det blev nervösa slutminuter.

Karlstad plockade målvakten och spelade 6 mot 5 i slutminuterna, men då kunde Alexander Janols lägga in 2-4 i öppen kasse, framspelad av Carl Wadsten, och säkra segern. I matchens sista sekund fick Karlstad straff och reducerade till 3-4, men det var endast av akademisk betydelse och Hagunda bärgade säsongens första trepoängare.

Nu väntar en spännande bortamatch mot AIK den 7/1 innan Hagunda tar emot Linköping på hemmaplan lördagen den 13/1 kl.15.00.