Lördag
16 Mar 1 match

Jönköping avgjorde i slutperioden

31 oktober 2023 16:54

Efter en svag start av Hagunda jobbade man sig in i matchen och ställningen var 4-4 med mersmak inför den sista perioden. I tredje perioden var Jönköping dock betydligt hetare och seglade till slut ifrån till en klar seger med 9-4

Hagundas öppning på bortaplan mot Jönköping var inte optimal, då man släppte in sitt första mål redan efter 43 sekunder och låg under med 3-0 efter åtta minuter.
Den öppningen kunde ha avgjort matchen direkt, men Hagunda visade en stark moral och jobbade sig successivt tillbaka i matchen.

Jonas Larsson reducerade till 1-3 i den första perioden och i den andra perioden klev Adam Nilbrink in i handlingen och gjorde två raka mål fram till 3-3. Jönköping återtog ledningen, men Carl Wadsten satte en projektil i krysset fram till 4-4, vilket var resultatet efter två perioder.

När två perioder hade spelats fanns det stora förhoppningar om Hagundapoäng, då man skapade ett flertal lägen att även ta ledningen i den andra perioden, men tyvärr visade sig Jönköping vara väldigt vassa i slutrundan.

Precis som i den första perioden fick de ett snabbt ledningsmål och gick ifrån till en tremålsledning efter åtta spelade minuter. Till skillnad från den första perioden kunde inte Hagunda ta sig tillbaka in i matchen utan istället prickade JIK in ytterligare två mål fram till slutresultatet 9-4.