Lördag
16 Mar 1 match

Seger men förlust

12 september 2023 12:25

Det blev seger i den andra matchen mot Strängnäs IBK i Svenska Cupen, men då ställningen var 1-1 i matcher följde sudden death där Strängnäs drog längsta strået.

Hagunda har hittills inte spelat en enda försäsongsmatch där alla spelare varit tillgängliga och i hemmamatchen mot Strängnäs saknades Alexander Janols, Erik Roos och Alexander Spinord. Trots att det är tre viktiga spelare gjorde Hagunda en riktigt bra match och lyckades vinna med 6-4. Precis som första mötet i Strängnäs svängde matchen en hel del, men totalt sett var Hagunda det något mer spelförande laget som skapade flest chanser.

Trots detta var det Strängnäs som ledde med uddamålet när bara 3 minuter återstod. Det kan de bland annat tacka målvakten Wiktor Åkerstedt för, som stundtals var helt fantastiskt bra när Hagunda tryckte på.
Även Hagundas målvakt Hampus Bodin gjorde för övrigt en mycket fin insats.

Med 2.45 kvar tog Hagunda time-out och plockade ut målvakten, vilket gav ett bra resultat. När klockan stod på 17.40 kvitterade Filip Stenlund och en minut senare gjorde Kevin Ahlholm 5-4. I slutsekunderna avgjorde sedan Adam Nilbrink fram till 6-4.

Genom Hagundas seger blev det 1-1 i matcher och sudden death skulle avgöra vilket lag som gick vidare.

Strängnäs är ett bra lag som har flera riktigt vassa spelare där till exempel Adam Nilsson spelade i landslaget för bara 1,5 år sedan som 22-åring, men valde sedan att flytta tillbaka till Strängnäs i Allsvenskan från Växjö. Adam var väldigt vass i båda matcherna mot Hagunda och det var inte så oväntat att han till slut avgjorde detta möte i Svenska Cupen genom att göra mål i sudden death efter 5.28.

Vi gratulerar därmed Strängnäs till segern och avancemanget i Svenska Cupen!