Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i träningsmatchen mot Storvreta IBK

6 augusti 2023 13:24

Säsongen 2023/24 inleddes med en rivstart då Hagunda ställdes mot Storvretas stjärnspäckade lag. Ett ungt Hagundalag, med en medelålder på drygt 19år bland utespelarna, föll med 11-4 efter en tuff inledning med 6-0 efter första perioden.

I Hagunda IF saknades en del spelare som förväntas vara tongivande i laget och det var ett ungt lag som mönstrades. Våra tre juniorer Olle Andersson (16år), Lukas Högberg (17år) och Albin Svedberg (17år) fick chansen att kliva in i startuppställningen och gjorde väldigt bra insatser. Dessutom gjorde Malte Holmes, som flyttades upp från juniorlaget till denna säsong, en fin debut.

Medelåldern för Hagundas utespelare var därmed drygt 19 år, så det finns väldigt stor utvecklingspotential i laget.

Hagunda inledde matchen ganska bra och höll uppe spelet initialt, men efter drygt fem minuter gjorde Storvreta 0-1 och tre minuter senare 0-2. Under andra halvan av perioden dominerade Storvreta helt, där framför allt Gabriel Kohonen var på hugget. Efter 20 minuter hade Storvreta gått ifrån till 0-6 och Kohonen hade gjort tre poäng (1+2).

I den andra perioden förändrades matchbilden rejält och Hagunda gjorde en väldigt bra insats. Efter två minuter satte nyförvärvet Axel Backström 1-6, assisterad av Lukas Högberg. Nio minuter in i perioden fick Hagunda power play och då satte Alexander Spinord en riktig raket som gick ribba in fram till 2-6. Bara en minut senare visade Adam Nilbrink att han också har en grym bössa då han tryckte in 3-6 med ett dragskott i krysset. I det läget var Hagunda verkligen heta och spelade med ett helt annat självförtroende. Storvreta kunde dock utöka till 3-7 innan perioden var slut.

I den sista perioden gled Storvreta ifrån till slutresultatet 4-11, där Alexander Spinord gjorde Hagundas mål med ett nytt stenhårt direktskott i power play, för andra gången framspelad av Noah Tornberg.

Sammanfattningsvis var Storvreta det klart bättre laget denna gång, men det fanns en hel del positiva delar att ta med sig för Hagunda som även har en del starka namn att plocka in i laget framöver.

En spelare som verkligen visade framfötterna var Alexander Spinord som noterades för två mål och en assist. Noterbart är att Alexander var Hagundas näst äldsta spelare med sina 26år. Hagundas äldsta spelare var målvakten Hampus Bodin (28år) som också imponerade och stod för en väldigt bra match.