Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Kaptenen blir kvar på skutan: "Har mitt hjärta i Hagunda"

23 maj 2022 12:00

Lagkaptenen Markus Åkerfeldt blir moderklubben trogen ännu en säsong.


Sedan Markus Åkerfeldt återvände till Hagunda säsongen 2018/19 har han varit en solklar nyckelspelare, publikfavorit och förebild för såväl spelarna i laget som de yngre på läktaren. Den gångna säsongen spelade han högst troligt sitt livs innebandy då han gjorde 22 poäng på 26 matcher i SSL. Endast fyra backar gjorde mer poäng än honom, och det var skapliga namn som Robin Nilsberth, Emil Johansson, Markus Jonsson och Tobias Gustafsson. Noterbart är också att ”Åke” med sina 22 poäng var inblandad i 22 % av Hagundas totalt 100 mål. Ni förstår med andra ord att adjektivet ”nyckelspelare” nästan blir en underdrift och därför känns det oerhört positivt att kunna meddela att Åkerfeldt förlängt sitt kontrakt även över nästa säsong.

**En klassisk sportfråga – hur känns det att fortsätta i HIF? **

– Det känns väldigt bra. Jag trivs väldigt bra i föreningen och har mitt hjärta i Hagunda. Jag är väldigt glad och stolt att fortsätta representera Hagunda i framtiden.

**Beslutet dröjde lite den här gången, hur har tankarna gått? ** – Ja, jag har funderat en hel del och fått lite olika erbjudanden att ta ställning till. Sedan tog det ett tag att återhämta sig mentalt efter förra säsongen, jag behövde få distans från innebandy ett tag. Men efter att ha funderat klart så kände jag att jag har mer att ge. Jag vill försätta utvecklas ännu mer som spelare och jag är väldigt glad att få göra det i Hagunda. Så jag känner mig mer motiverad än någonsin inför nästa säsong.

**På tal om nästa säsong – vad är dina förväntningar? **

– Jag har höga förväntningar. Vi har ett ungt och hungrigt lag och en ny ledarstab, så det är klart det blir en del förändringar. Men vi klarade första året i SSL och jag hoppas vi ska kunna ta ytterligare kliv och etablera oss på riktigt i högsta serien. 

Hur känns det att vara igång igen och få träffa de nya tränarna?

– Jag känner mig väldigt motiverad och tycker det är kul att vara igång igen. Vi har fina förutsättningar tillsammans med UP Uppsala för att förbereda oss väl inför kommande säsong så det känns jättebra. Den nya ledarstaben känns bra. Vi har haft lite samtal och jag tycker dom har spännande och intressanta tankar som förhoppningsvis kan få oss att fortsätta utvecklas som lag och nå nya nivåer.

Sportchefen Erik Jällrud är såklart mycket nöjd över Åkerfeltds underskrift:

– Självklart jätteviktigt att förlänga med vår lagkapten. Markus är en kulturbärare och förebild i Hagunda genom sitt sätt att vara både på och utanför planen. Spelmässigt gjorde han en jättefin säsong och vi ser fram emot hans fortsatta spel och utveckling i Hagunda.