Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i premiären mot Linköping

19 september 2022 22:16

Förra säsongen inledde Hagunda sitt SSL-äventyr genom en uddamålsseger i hemmapremiären mot Linköping. Denna säsong var det omvända roller på flera sätt, eftersom det var Linköping som hade hemmaplan och även Linköping som tog hem segern.

Hemmalaget var nog rejält revanschsugna efter premiären förra året och inledde matchen väldigt starkt i ett högt tempo. De tryckte ner Hagunda rejält i sin försvarszon och efter fyra minuter kom 1-0 som ett brev på posten.

Efter det målet förändrades dock matchbilden och Hagunda kom in i spelet på ett mycket bra sätt. Det blev helt jämnt spelmässigt och Hagunda skapade flera vassa lägen. Efter 17.51 kom även en rättvis kvittering då Kevin Ahlholm iskallt placerade in 1-1, framspelad av Alexander Dahlberg. Skottstatistiken i den första perioden var 5-5 och det kändes ganska öppet inför fortsättningen av matchen.

Tyvärr blev den andra perioden en extremt jobbig period för Hagunda där Linköping växlade upp och spelade mycket bra, samtigt som de hade många studsar med sig och gjorde mål på nästan varje läge. Östgötarna vann perioden med förkrossande 7-1, trots att skottstatistiken endast slutade 10-3. Linköoing var naturligtvis klart bättre än Hagunda under dessa 20 minuter, men måldifferensen blev onödigt stor.

Något mycket positivt var ändå att Hagundas spelare samlade ihop sig ordentligt inför den sista perioden och verkligen ryckte upp sig, istället för att bara låta Linköping segla iväg. Hagunda vann den tredje perioden med 3-1 och vann även skotten med 11-5, vilket gjorde att slutresultatet blev 9-5 till Linköping.

Linköping var värda segern denna kväll och visade vilket bra lag de är när de går på fulla cylindrar. De kommer med all säkerhet slåss i toppen denna säsong.