Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Fredag
01 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

En möjlighet som inte var möjlig!

22 november 2023 17:16

Hagundas resa från den lägsta divisionen till den högsta, från Vänge Sporthall till IFU Arena, är häftig och osannolik, så passa på att uppleva den overkliga verkligheten!
På lördag 25/11 kl.16.00 spelar man hemmamatch mot Mullsjö AIS och behöver allt stöd man kan få på läktaren.


Det fanns en tid då stjärnorna i Hagunda IF hette Nikola Marincic, Olle Isacsson, Marcus Topel, Kristofer Angerstig, Christer Magnusson, Johan Widlundh, Anders Sundquist, Petter Kampe, Tomas Huhtapalo med flera.
Laget huserade i motsvarande division 6, hade ingen tränare och spelade sina hemmamatcher i Vänge Sporthall. Det kan kännas länge sedan, men när man ser hur unga dessa herrar fortfarande ser ut så förstår man att det inte var så många år sen…

Under de första åren vann Hagundas herrlag i princip alla matcher man spelade och avancerade uppåt i seriesystemet. Det fanns en extremt stark vinnarkultur i föreningen och ingen såg några begränsningar. Det fanns även en stark ”vi mot dem" känsla i laget, där vi kände oss som laget från landet som skulle visa alla andra vad vi kunde.
Det interna smeknamnet på laget var Hagunda Farmers och vi tryckte upp kepsar med ”Farmers” tryckt på baksidan och drömde om att tåga in till matcherna under två korslagda högafflar.

Vi siktade alltid mot stjärnorna, men ingen utanför Hagunda IF trodde att det var möjligt och jag minns när vi avancerade från motsvarande div.3 och Uppsala Stud IF's duktiga skribent sammanfattade säsongen. Då skrev han något i stil med att "Hagunda var ute på en mission under säsongen, men vi ses snart igen när de ramlat tillbaka".

Mycket har hänt sedan dess, där laget från landet har gjort en häftig, men inte spikrak, resa i seriesystemet och slutligen tagit ”Farmers” ända in i SSL's finrum. När Hagundas herrlag tågar in till SSL-matcherna är det inte under högafflar framför 70 åskådare sittandes på plintar i Vänge Sporthall, utan till dånande musik i en toppmodern innebandyarena inför blåklädda och flaggviftande åskådare på stora läktare.

Det finns ingen annan förening i Uppland som på egen hand har marscherat hela vägen genom seriesystemet på herrsidan och även om vi varken är störst, bäst eller vackrast så är det något att vara stolt över.

Det är en fantastisk resa och jag hoppas att att alla hiffare passar på att uppleva detta och njuta av stunden! Det är en möjlighet som inte många trodde var möjlig och en verklighet som inte många trodde skulle förverkligas!

Hagunda krigar dessutom som vanligt för sin existens i SSL och behöver allt stöd som går att få på läktarna!

De närmaste hemmamatcherna:
Lördag 25/11 kl.16.00 HIF – Mullsjö AIS
Söndag 10/12 kl.15.00 HIF – FC Helsingborg

Köp biljetter till hemmamatcherna här

På lördag 25/11 kl.16.00 är det således hemmamatch mot Mullsjö AIS, som på flera sätt liknar Hagunda IF. Det är en förening från en ganska liten, lantlig ort och deras supporterklubb kallar sig till och med Blue Farmers. De har dock etablerat sig som ett lag för den övre halvan i SSL och några säsonger utmanat i den absoluta toppen av tabellen.
I dagsläget ligger de på sjunde plats i SSL och de kommer till IFU som favoriter, men om Hagunda upprepar det fina spelet som de visade upp mot Thorengruppen finns alla möjligheter till seger.