Lördag
16 Mar 1 match

Storförlust mot Växjö

23 januari 2024 15:47

Det blev ingen repris på Hagundas fina insats i hemmamötet med Växjö, när det nu var dags för match på bortaplan. Efter bland annat fyra mål i matchens slutskede skrevs segersiffrorna till hela 15-6.

Under den första perioden spelade Hagunda ett tätt och bra försvarsspel och skapade samtidigt ett flertal fina kontringslägen. Visserligen hade Växjö klart mer bollinnehav, men sett till antalet högklassiga chanser var det inte orättvist att det stod 2-2 efter första perioden.

I den andra perioden gick det dock fel redan från början och när drygt 3 minuter hade spelats ledde Växjö med 5-2. Sen fortsatte hemmalaget att göra mål från både möjliga och omöjliga lägen och vann perioden med förkrossande 8-1. Ställningen var således 10-3 inför de avslutande 20 minuterna.

I den tredje perioden gjorde Hagunda en klart bättre insats initialt, samtidigt som Växjö antagligen slappnade av lite. Hagunda kunde reducera två gånger om och var uppe i 10-5 då halva perioden återstod. Man gjorde då ett försök att plocka målvakten, men utan någon större framgång. Visserligen gjorde man ett mål framåt, men man släppte även in ett par mål bakåt. I slutminuterna rann det in ytterligare några mål av bara farten och resultatet skrevs till 15-6.