Lördag
16 Mar 1 match

Storvreta visade sin klass

3 december 2023 10:55

Hagunda höll jämna steg med Storvreta i 16 minuter, men sedan kom tre snabba mål från hemmalaget innan perioden var slut och därmed var matchen avgjord. Slutresultatet blev 10-2 till Storvreta.

Alla visste på förhand att det skulle bli en extremt svår uppgift att ta sig an de regerande svenska mästarna Storvreta IBK, med mängder av skickliga spelare och avslutare. För att lyckas med det uppdraget skulla Hagunda behöva vara sylvassa när chanserna dök upp, slita stenhårt i försvaret samt ha lite medstuds och tur.
Tyvärr kunde vi inte checka i punkterna 1 eller 3 denna kväll, då vi hade svårt att sätta våra lägen och vi hade inte heller turen på vår sida. Att vi hade svårt att sätta chanserna berodde dock inte bara på oskärpa, utan det berodde till väldigt stor del på att Storvreta har en helt fantastisk målvakt i Måns Parsjö.

Tidigt in i den första perioden hade Hagunda ett riktigt bra läge att ta ledningen, men Måns Parsjö stod ivägen, som så många gånger denna kväll. Istället blev det ett missförstånd när Hagunda skulle spela upp bollen fem minuter in på perioden, vilket slutade med ett friläge för Filip Langer. Han avslutade iskallt och gav Storvreta ledningen.
Hagunda höll sedan emot under en lång tid och hade även några bra chanser till kvittering, även om Storvreta dominerade bollinnehavet och hade flest lägen.

Slutet av den första perioden blev dock helt avgörande för matchen, då Storvreta gick från 1-0 till 4-0 under de sista minuterna.

Resten av matchen blev mer eller mindre en transportsträcka för Storvreta, som kunde styra spelet helt och hållet och gå ifrån till 10-2. Storvreta har en uppsättning av duktiga spelare och med tanke på att de har två av Sveriges absolut största talanger i Sackarias Ulriksson och Gabriel Kohonen, har de säkrat upp framgång i många, många år framöver. Eftersom de fortfarande är väldigt unga kan de kategoriseras som talanger, men egentligen är de redan SSL-stjärnor. Denna kväll gjorde till exempel Sackarias Ulriksson 4 mål och 1 assista och var planens bästa spelare.

Trots den stora förlusten ska ändå Hagundas spelare ta med sig avslutningen av matchen. Spelarna fortsatte att kämpa och slita hårt hela den sista perioden, trots det omöjliga underläget och i målet gjorde Hampus Bodin en väldigt bra insats.

Nu ta vi nya tag och siktar in oss på den extremt viktiga hemmamatchen mot Helsingborg på söndag 10/12 kl.15.00.