Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i bortapremiären mot FBC Kalmarsund

18 september 2023 17:47

Hagunda inledde SSL-säsongen med en tuff bortamatch mot FBC Kalmarsund och efter två målmässigt jämna perioder kunde Kalmarsund gå ifrån i den sista perioden och vinna med 12-5

FBC Kalmarsund har under flera år varit ett av topplagen i Sverige och tippas utmana om tätpositionerna även denna säsong, så det var en tuff motståndare som Hagunda ställdes mot i årets premiärmatch. Hagunda hängde med målmässigt i två perioder, men i den sista perioden drog hemmalaget ifrån rejält och vann med 12-5.

Under våra två tidigare säsonger i SSL har vi haft väldigt svårt mot Kalmarsund på bortaplan och aldrig varit nära att hota dem. Förra säsongen blev slutresultatet 14-4 i Kalmar , så med det i färskt minne finns det ändå en del positiva bitar att ta med sig från lördagens förlust.

Hagunda inledde matchen på bästa tänkbara sätt då Jonas Larsson gjorde 0-1 redan efter 56 sekunder, assisterad av Alexander Janols. Bara 1,5 minuter senare ökade Johannes Rönnmark på till 0-2 då han sprätte upp en förlupen boll i krysset. Därefter höll man ledningen tills klockan stod på 14.33 då reduceringen kom. Innan perioden var slut kvitterade dessutom hemmalaget till 2-2.

I den andra perioden drog Kalmarsund ifrån, men Hagunda gav sig inte och avståndet blev aldrig ointagligt. När perioden var slutspelad stod det 7-5 på tavlan och Hagunda hade fortfarande vittring, även om Kalmarsund var det spelmässigt bättre laget.
Hagundas mål gjordes av Kevin Ahlholm (ass Isak Bengtsson), Alexander Janols (Emil Eriksson) och Emil Eriksson (Alexander Janols).

I den sista perioden orkade Hagunda inte hålla emot anstormningen längre och Kalmarsund kunde dra ifrån och vinna en klar seger, men det finns som sagt många positiva delar som vi får fokusera på och bygga vidare på till hemmapremiären mot Karlstad på söndag 24/9 kl.17.00 i IFU Arena. Skaffa era biljetter till hemmapremiären här