16 Mar 1 match

Falun visade klassen och tog en storseger i IFU Arena

17 december 2022 18:38

Förra säsongen lyckades Hagunda IF med bedriften att besegra IBF Falun i ett av lagens två möten, men i dagens match visade Falun med eftertryck att de är ett lag som är fullt med spelare av högsta världsklass.

Om det fanns några förhoppningar om en ny Hagundaskräll mot IBF Falun så grusades de i princip omedelbart. En av Faluns många landslagsstjärnor, Johan Samuelsson, gjorde 0-1 redan efter 28 sekunder och när tre minuter var spelade var ställningen 0-3.

Falun gick ifrån till 0-5 innan Hagunda kunde spräcka nollan genom Melvin Alm Mendoza, framspelad av Emil Eriksson. Hagunda skapade faktiskt ett flertal lägen i perioden, trots att Falun naturligtvis dominerade tillställningen och ett par minuter efter 1-5 satte de även 2-5. Denna gång var det Mattias Jansson som var målskytt och Niclas Johansson Bräck som stod för assisten.
Tyvärr gjorde Falun 2-6 med fem sekunder kvar av perioden och kunde därmed sätta stopp för det lilla momentum som Hagunda hade fått.

I den andra perioden fick Hagunda straff efter 08.31, men lyckades inte förvalta det och istället för 3-6 gjorde Falun 2-7 bara 25 sekunder senare. Det var nog den sista rejäla spiken i kistan och resten av matchen blev en lång transportsträcka mot slutsignalen.

Efter två perioder var ställningen 2-9 och när matchklockan hade tickat upp till 20 minuter i den tredje perioden visade resultattavlan 3-13. Hagundas sista mål gjordes av Melvin Alm Mendoza som därmed blev tvåmålsskytt och återigen spelades fram av Emil Eriksson. Falun var en klass för bra denna kväll och är ett fantastiskt lag när de får spelet att stämma.

Nästa hemmamatch blir förhoppningsvis en jämnare och mer spännande historia, då Linköping står för motståndet. Matchen spelas dessutom på en riktigt klassisk idrottsdag, nämligen annandagen.
Boka därmed in måndagen den 26/12 kl.14.00!

Eftersom det kan hända att många har gjort av med en hel del slantar till julafton och juldagen kommer vi erbjuda ett perfekt annandagspris! Vuxna betalar endast 60kr, ungdomar 30kr och barn under 8 år går in gratis.