Lördag
16 Mar 1 match

Uddamålsförlust mot AIK

1 oktober 2023 19:22

Trots en mycket bra insats blev det förlust med 3-4 mot AIK inför 827 åskådare under fredagskvällen.

Hagunda har blivit bättre och bättre för varje match denna säsong och mot AIK spelade de riktigt bra hela matchen, trots att de mönstrade en liten trupp. Faktum är att Hagunda kom till spel med endast 12 utespelare på grund av skador och sjukdomar, men de tolv krigade på ett fantastiskt sett under hela matchen.

AIK har en grym uppsättning av anfallsspelare och många hade nog förväntat sig att de skulle snurra omkring friskt i Hagundas försvarszon, medan Hagunda skulle få ägna sig åt kontringar. Så blev det absolut inte, utan faktum är att Hagunda sannolikt hade mer tid i anfallszon, åtminstone de två första perioderna, och vann skottstatistiken i alla tre perioder.

Den första perioden var säsongens klart bästa period och Hagunda radade upp målchanser och spelade med en väldig intensitet och fart. Tyvärr hade de svårt att förvalta chanserna och istället var det AIK som gjorde 0-1 efter 6.21. Det var den utpräglade målskytten Andreas Stefansson, som istället slog en Gretzky-passning till Jirebeck som inte kunde missa på bortre stolpen.
När Hagundas anfallare hade svårt att trycka in bollen fick backen Adam Nilbrink kliva fram igen och visa vägen. Förra matchen gjorde han tre mål och denna match blev det två mål från den viktiga lagkaptenen. Han inledde målskyttet genom att kvittera till 1-1 med ett tungt dragskott efter en rejäl Hagundapress. I slutet av perioden återtog dock AIK ledningen till 1-2.

Den andra perioden blev mållös, men den var absolut inte chanslös. Båda lagen hade möjligheter att sätta dit bollen, men den bästa chansen fick nog Hagunda då de tilldömdes straff halvvägs in i perioden. Det var återigen Isak Bengtsson som klev fram för att förvalta straffen, men denna gång satte han bollen i stolpen och ställningen var 1-2 in till den sista perioden.

När de sista 20 minuterna drog igång inledde Hagunda bra, men successivt började det ändå märkas att de fått gå hårt på betydligt färre spelare än AIK och när ett slumpskott gick in via en Hagundaaxel till 1-3 såg det tufft ut. Ännu tuffare blev det när AIK utökade ledningen till 1-4 strax därpå. Hagunda vägrade dock att ge upp och i power play kom reduceringen till 2-4 genom lagets just nu vassaste målskytt Adam Nilbrink, snygg framspelad av Kevin Ahlholm. Bara 14 sekunder senare slog Jonas Larsson in 3-4 på returen efter ett bra skott av Johannes Rönnmark. Då återstod fortfarande fem minuter och hoppet levde. AIK var dock täta i sitt försvarsspel och närmare än så kom aldrig Hagunda denna kväll, trots att man skapade en viss press i spel 6 mot 5.

Förlusten var riktigt tung, men samtidigt var det en väldigt bra insats mot ett starkt motstånd och det känns positivt att Hagunda spelar bättre och bättre för varje match.