Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Hemmamatch mot Grasshopper på fredag 12/8 kl.19.30

9 augusti 2022 17:33

På fredag 12/8 kl.19.30 gör Hagundas herrar säsongsdebut med en träningsmatch mot Grasshopper Club Zürich i IFU Arena. Det är ett riktigt vasst motstånd som väntar direkt på försäsongen, då Grasshoppers blev Schweiziska mästare samt även Schweiziska cupvinnare under föregående säsong.


Grasshopper Club Zürich besegrade Wiler-Ersigen med 2-1 i den schweiziska finalen, som spelades i en fullsatt (6000 åskådare) och kokande arena i Kloten. Det schweiziska laget har många duktiga spelare och inför den kommande säsongen har de även gjort klart med ett i Hagundakretsar välkänt nyförvärv. Det är den tidigare Hagundaspelaren Timon Stäubli som har flyttat tillbaka till alplandet och valt att skriva på för Grasshoppers.

I Hagunda har det kommit in många unga och duktiga spelare som har stor potential och som förhoppningsvis kan bli obehagliga överraskningar för motståndarna, så passa på att spana in ”nya Hagunda” på fredag.

Vi kommer att ha frivillig entré på fredag där alla som vill får swisha en valfri summa till 123 270 18 52. Alla bidrag är väldigt välkomna!

Förutom att vi har fått in många nya spelare har vi även fått in tre nya tränare i herrlaget, där Niklas Johansson kommer att vara huvudansvarig. Han har dock bästa möjliga omgivning då han assisteras av två högklassiga tränare i form av Rikard Ulriksson och Martin Dahlberg.

Vi fick en kort intervju med Martin inför fredagens match: Hej Martin! Hur går tankarna inför fredagens match mot Grasshoppers? Det ska bli väldigt roligt att komma igång och det blir intressant att få möta det bästa laget i Schweiz direkt i första träningsmatchen.

Är alla spelare i Hagundas trupp tillgängliga? Erik Oscarsson är bortrest och Calle Svedare skadad, men övriga spelare är tillgängliga.

Hur kommer ni att spela på fredag? Vi har jobbat på vårt grundspel, framför allt försvar och spelvändningar, under dom första träningsveckorna så det blir fokus på att försöka sätta det så bra som möjligt. Kul att få testa det mot bra motstånd.

Hur tycker du att truppen ser ut och vilka förhoppningar har du inför säsongen? Jag tycker truppen är väldigt spännande med en hög potential som jag hoppas att vi kan få ut mycket av under säsongen. Jag tror att vi säkrar nytt kontrakt och gör en stabil säsong med jämna prestationer.

Tack Martin och lycka till på fredag!

Fredag 12/8 kl.19.30 IFU Arena A: Hagunda IF - Grasshopper Club Zürich