Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Fredag
01 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Stort tack Markus Åkerfeldt - historisk kapten i HIF!

15 september 2023 09:20

Markus Åkerfeldt är en av de största profilerna i Hagundas innebandyhistoria och föreningens historiska första lagkapten i SSL, men tyvärr väljer han nu att trappa ner sin innebandysatsning och kommer inte att finnas med i Hagundas trupp kommande säsong.


Markus var en av de stora talangerna i Hagundas duktiga P95-lag, som bland annat vann inofficiella USM (Newbody Cup) för P15-lag och sedan tog silver i USM för P16-lag året efter. I USM-finalen förlorade de en mycket jämn match mot FC Helsingborg med 3-5 och Markus Åkerfeldt gjorde två av Hagundas mål i finalen.

Redan samma säsong (2010/11) fick han chansen att vara med i en av herrlagets matcher i Allsvenskan, men det var säsongen därefter (2011/12) som han på allvar tog en plats i herrlaget. Den säsongen fick Markus spela 10 matcher och producerade även sina fem första poäng i A-laget (3+2). Laget åkte tyvärr ut ur Allsvenskan, men en ny legendarisk Hagundastjärna hade fötts!

Markus blev successivt en mycket central spelare i laget och ökade sin poängproduktion för varje år. De följande tre säsongerna i division 1 gjorde han 17, 22 respektive 29 poäng och det fanns inte många backar på division 1 nivå som kunde mäta sig med Markus i det offensiva spelet. Detta faktum uppmärksammade Visby IBK’s sportchef som värvade Markus till Gotlands nyblivna Allsvenska lag inför säsongen 2015/16. Det blev en säsong på ön innan han kom tillbaka till Uppsala, men då till Sirius i SSL.

Markus tillbringade två säsonger i Sirius innan han återkom till moderklubben Hagunda IF inför säsongen 2018/19 då Hagunda åter hade etablerat sig i Allsvenskan. Han kom tillbaka som en riktig frälsare och gjorde fantastiska 37 poäng från sin backposition under 22 matcher i seriespelet, vilket han sedan följde upp med att göra ytterligare 8 poäng i kvalet till SSL. Under denna rekordsäsong gjorde Markus därmed totalt 45 poäng i serie- och kvalspel.

Markus har därefter fortsatt att vara en stöttepelare och poänggörare i Hagundas herrlag, där han verkligen var en bidragande orsak till SSL-avancemanget 2020/21.

När Hagunda IF tågade in i IFU Arena för sin historiska hemmapremiär i SSL år 2021 var det Markus Åkerfeldt som bar kaptensbindeln och han blev därmed den första och hittills enda lagkaptenen i Hagundas SSL-historia.

Säsongen 23/24 kommer det dock att skrivas ny historia då Hagunda för första gången går in i en SSL-säsong utan Markus i laget. Därmed kommer det även bli en ny spelare som skriver in sig i historieböckerna som lagkapten för Hagunda i SSL.

Markus Åkerfeldt kommer verkligen bli saknad och det blir svårt att ersätta hans offensiva och poängstarka backspel. Totalt stod han för 218 poäng i seriespel och kvalspel för Hagunda IF’s herrlag, vilket är otroligt imponerande siffror för en back. Under de två säsongerna i SSL blev det 42 poäng på 51 matcher.

Markus är endast 28 år gammal och vi håller fortfarande alla tummar för att hans innebandysug återkommer och att han drar på sig Hagundas matchtröja igen framöver!