Lördag
16 Mar 1 match

Pixbo visade klassen i mötet med Hagunda

18 februari 2023 18:17

Pixbo fick snabbt en klar ledning i matchen mot Hagunda, trots en spelmässigt ganska jämn inledning. Ju längre matchen gick desto bättre blev Pixbo och till slut var de några klasser bättre än hemmalaget, vilket även avspeglades i målprotokollet.

Det fanns förhoppningar om att Hagundas herrar skulle kunna ta ytterligare poäng i hemmamatchen mot Pixbo Wallenstam, men de förhoppningarna grusades redan i den första perioden där Pixbo rann ifrån till 4-0.
Pixbo verkade rejält taggade efter den överraskande förlusten mot Gävle i förra omgången och var heta och knivskarpa när de fick målchanser. De sågade sig igenom Hagunda försvarszon med riktigt fint och snabbt passningsspel och tryckte in bollarna. I Pixbos mål spikade dessutom landslagsmålvakten Jon Hedlund igen helt och hållet.

Hagunda saknade verkligen inte chanser att göra mål och 4-0 speglade inte matchbilden i den första perioden, men Pixbo hade en bättre udd och fart i anfallsspelet.

I Hagundamålet saknades Hampus Bodin på grund av sjukdom och eftersom August Moberg är skadad fick Fredrik Hermodsson, senast från Björklinge BK, göra debut i Hagundamålet. Han gjorde sin första match på närmare ett år, men gjorde en bra insats och kan absolut inte lastas för de insläppta målen.
Eftersom Hagundas juniormålvakter spelar division 2 i Hagunda IBF och inte kunde kastas in med kort varsel hade sportchefen Tobias Andersson lyckats få in en riktigt oväntad reservmålvakt i form av Tobias Steineck. Steineck avslutade karriären för tre år sedan men ställde upp med mycket kort varsel för moderklubben.

I den andra perioden jobbade Hagunda hårt för att komma in i matchen, men fick kämpa i motvind hela tiden. De lyckades ändå spräcka målnollan när Mattias Jansson gjorde ett fint mål, assisterad av Felix Abrahamsson. Då hade dock Pixbo redan gjort ytterligare ett mål och ställningen var 1-5.

Lite senare fick Hagunda sitt andra numerära överläge och en chans att ta sig in i matchen på allvar. Tyvärr kunde Pixbo hålla emot och freda sitt mål under två minuters boxplay. Just effektiviteten i power play var en detalj som gjorde att Pixbo kunde dra ifrån, för när de också fick sin andra chans i numerärt överläge gjorde de sitt andra mål i powerplay till 1-6. I det läget hade Hagunda gjort 0 mål på 2 power play medan Pixbo istället hade gjort 2 mål på 2 powerplay.

I slutet av perioden fick Hagunda även en straff som man inte lyckades förvalta och istället gjorde Pixbo 1-7 med två sekunder kvar av perioden och ridån gick ner fullständigt.

I den sista perioden spelade Pixbo upp hela sitt register och var ett par klasser bättre än hemmalaget. När Pixbo har medgång och får dominera matcherna är de ett fantastiskt innebandylag där passningarna skär genom försvaret gång på gång.
Slutresultatet skrevs till hela 2-13 och denna match är bara att skaka av sig och glömma så snabbt som möjligt.

Nästa söndag 26/2 kl.12.00 spelas säsongens näst sista hemmamatch då Kalmarsund gästar IFU Arena.

Säsongens sista hemmamatch spelas lördagen den 4:e mars kl.14.00 mot Team Thorengruppen och det kan mycket väl bli en avgörande match, så säkra era biljetter redan nu