Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Svensk mästare klar för Hagunda IF

16 juni 2023 14:00

Storvreta-produkten Alexander Janols byter färger till kommande säsong. – Det känns riktigt spännande och jag ser fram emot att börja tävla med laget, säger han.


Alexander Janols är född 1999 och har varit moderklubben Storvreta IBK trogen, med undantag för en säsong i Rasbo och ett kortare lån till Nykvarn. Sedan säsongen 19/20 har han tillhört A-laget i ”Vreta” där han spelat mestadels back men även en del som forward.

Men som bekant är konkurrensen mördande hos de svenska mästarna, och en flytt till Hagunda IF kommer av allt att döma innebära en större roll för Alexander, som har med sig massor av erfarenheter i ryggsäcken:
– Det jag tar med mig är främst att jag vet vad som behövs av ett lag för att kunna prestera på topp. Så jag ska försöka bidra mycket med det, samt visa att jag har mognat mycket som innebandyspelare till skillnad från junioråren, säger han.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare till HIF-supportrarna?
– Jag gillar att spela med fart, har ett bra skott och är jobbig att möta. Så jag hoppas att de kommer tycka att det blir roligt att kolla på mig, och framförallt vårt lag, den säsong som nu kommer.

Hur lyder dina förväntningar, både individuellt och som lag?
– Jag har stora förväntningar på mig själv, så förhoppningarna jag har är att utvecklas mer som spelare och göra mer poäng för att hjälpa laget. Som lag kommer vi att kämpa varje match för att ta så mycket poäng som möjligt och visa att vi ska förtjäna att vara kvar i finrummet.

Sportchef Tobias Andersson är naturligtvis nöjd med förstärkningen:
- Alexander Janols kommer in med en stor portion stabilitet. Han har under senare år haft en mer defensiv roll i Storvreta än vad vi tänker oss i Hagunda. Vi vet att Alexander har mycket att bidra med i det offensiva spelet och vi hoppas att det ska visa sig. Vi är otroligt nöjda med att ha fått in honom och han kommer bli en viktig kugge i laget!