Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Oscarson till HIF: "Känns lite som att komma hem"

20 juli 2022 15:07

Erik Oscarson är klar för en återkomst i Hagunda IF efter en lyckad säsong hos IBK Uppsala Teknologer.


Ljungby är mest känt för sin koppling till det anrika hockeylaget "Troja", men orten i Lagans dalgång har fostrat en och annan innebandyspelare också. Så är fallet med 1997-födde Erik Oscarson, som hade sin första sejour i Hagunda IF 2019/20 när studier väntade i Uppsala. Erik har även representerat Växjö i SSL, där han dock stod inför en tuff konkurrens på backsidan vilket gjorde att speltiden blev sparsam. Efter säsongen i Hagunda valde Erik att fokusera mer på studierna och trappa ner innebandyn lite. "Pandemi-säsongen" blev det inget spel alls, och ifjol representerade han IBK Uppsala Teknologer där hans känsliga handleder producerade 31 poäng. Detta väckte intresset hos Hagundas sportchefer att ställa frågan om en återkomst. Följden blev att Erik hakade på försäsongen för att utforska om suget efter en elitsatsning fanns där. Och nu står det klart att han blir en del av SSL-truppen nästa säsong!

Hur känns det att vara tillbaka i HIF? – Det känns lite som att komma hem faktiskt. Jag känner ju flera sen innan och kommer tillbaka till "polare från förr". Det känns även väldigt motiverande och inspierande att få tillhöra laget igen.

Hur har försäsongen varit, tycker du? – Det har varit hårda träningspass och bra slit från alla i laget och upplägget har känts jättebra. Jag är glad över att jag kom in så tidigt i träningen så att jag nu har samma grund som alla andra i laget. Under denna period har jag också blivit påmind om hur mycket tid en elitsatsning tar och om lusten finns där, och det tycker jag att jag fått väldigt bra svar på.

Vad hoppas du få bidra med till laget? – Jag är ju bland de äldre, sjukt nog, så jag har en del rutin att bidra med från tidigare säsonger. Sedan vill jag sprida en god stämning och vara lite av en förebild i att man sliter tillsammans för att nå de uppsatta målen.

Vad är dina förvätningar på nästa säsong? – Spontant så kommer det bli väldigt mycket innebandy, men mina förväntningar är att vi tillsammans har intresset att vinna och tävla tillsammans mot de allra bästa spelarna i den bästa serien. Vi ska slåss om varenda poäng. Jag ser fram hemmamatcherna inför Hagundas fantastiska supportrar och även härliga "bottamatcher" (reds. anm. bortamatcher) och att få komma till träningar efter såväl härliga vinster som förluster, helt enkelt att få tillhöra ett gött lag som Hagunda verkligen är!

Sportchefen Nikola Marincic kommenterar värvningen så här:

– Erik har under två månader testat om motivationen för en elitsatsning var på riktigt, och efter en fantastisk insats på försäsongen såg båda parter det som givet att gå vidare. Erik är mycket bra i det offensiva spelet där vi ser en tydlig roll för honom i de nya tränarnas spelsystem. Förutom spelet så har Erik också en personlighet som uppskattas av övriga vilket bidrar till en positiv miljö i laget.