19 december 2021 18:57

Vilken fantastisk kväll det blev för alla hiffare i IFU Arena under lördagen! Ett riktigt ångestmöte slutade i eufori!

Det var en extremt viktig match mellan två lag kring nedflyttningsstrecket som avgjordes på lördagen och känslan var att resultatet denna kväll skulle kunna definiera resten av säsongen för båda lagen. Därmed fanns det en hel del nervositet bland både spelare och åskådare.

En vanlig säsong skulle IFU Arena antagligen ha varit i princip fullsatt vid ett derby med så stor betydelse för båda lagen, men det var ganska längesedan det normala var det normala under en innebandysäsong, och den ökade smittspridningen påverkade med all säkerhet publiktillströmningen.

När matchen drogs igång var det ändå drygt 900 åskådare som hade bänkat sig och även om Sirius var hemmalag och antagligen hade fler anhängare på plats, var det Hagunda som dominerade läktarkampen från start till mål.

Sirius inledde matchen ganska piggt och skapade några lägen under de första minuterna. Därefter jobbade sig Hagunda in i matchen och tog successivt över spelet. I Hagundas laguppställning fanns det en spelare som mer än alla andra hade sett fram emot denna match och det var den tidigare Siriusspelaren Jonathan Blomqvist. Det var också han som genom en riktigt stark aktion forcerade fram i anfallszon och pricksköt 0-1 till Hagunda efter 7.53 varvid IFU Arena exploderade i ett stort jubel från Hagundasupporters. Efter det målet var det Hagunda som hade flest lägen, men det blev inga fler mål i den perioden.

Den andra perioden var Hagundas absolut bästa del av matchen och man dominerade eftertryckligt. Laget spelade som ett rutinerat SSL-lag och styrde spelet med ett massivt bollinnehav. Man skapade även ett flertal fina lägen men det dröjde 14 minuter innan man lyckades överlista Sirius storspelade målvakt Jacob Pettersson. Då var det Isak Bengtsson som piskade upp 0-2 i krysset efter en lysande frislagsvariant där Markus Åkerfeldt stod för assisten.

Sett till hur spelet och chanserna fördelades mellan lagen borde Hagunda haft en betydligt större ledning efter två perioder, men ställningen var bara 0-2 när lagen tågade ut till den andra pausvilan.

De sista 20 minuterna blev jämnare, men det var fortfarande Hagunda som styrde spelet och sju minuter in i perioden drog de upp ett fint anfall där backen Markus Åkerfeldt följde med högt upp i anfallszonen och levererade ett öppnande diagonalpass snett hemåt till Isak Bengtsson som satte sitt andra mål för kvällen fram till 0-3. Med tanke på matchbilden och med tanke på att Hampus Bodin som vanligt var otroligt stabil i målet, kändes det som ett avgörande mål. Sirius började dock pressa högre i banan efter målet och efter 10.57 avlossade Emil Thorwid ett backskott som smet förbi alla ben och fötter framför målet och gick in precis intill Bodins högra stolpe.

Minuterna rullade dock vidare ganska snabbt och Hagunda verkade ha full kontroll på händelserna, ända tills Sirius plockade ut målvakten med tre minuter kvar av matchen och spelade 6 mot 5. När klockan stod på 18.57 hittade hemmalaget en öppning i Hagundas försvar som Sirius duktiga anfallare Kevin Söderling förvaltade fram till 2-3. Därmed blev det en riktigt nervös slutminut, men Hagunda kunde hålla undan och ta en otroligt viktig seger.

Tack vare lördagens seger har Hagunda nio poängs marginal ner till Sirius som ligger under nedflyttningsstrecket och laget kan njuta av en mycket bra inledning på säsongen under julvilan.

Nästa match spelas på bortaplan mot Kalmarsund den 26/12 kl.16.00 och nästa hemmamatch spelas kvällen innan nyår, den 30/12 kl.19.00 i IFU Arena.