Lördag
16 Mar 1 match

Storförlust mot Pixbo

17 november 2023 13:54

Pixbo är ett av de roligaste lagen att se i SSL just nu, men tyvärr hade de lite för roligt i matchen mot Hagunda IF. Målen rann in i strid ström och Pixbo vann till slut med 14-2.

Under väldigt många år har Falun och Storvreta varit i en liten klass för sig själva i SSL. Även om andra lag kunnat utmana under vissa säsonger har toppduon ändå till stor del spelat i en egen division.

De senaste åren har jag dock vid många tillfällen imponerats av Pixbos snabba spel med läckra genomskärare och direktpass. Under förra säsongen gjorde Pixbo en fantastiskt semifinalserie mot Falun och pressade dem hela vägen in i kaklet och i år verkar de kunna ta ytterligare ett kliv och verkligen ge "giganterna" en kamp om seriesegern.
Pixo har många unga spelare som redan är fantastiskt duktiga och fortfarande har massor av utvecklingspotential kvar och under matchen mot Hagunda visade de upp sin skicklighet.

För att Hagunda ska kunna ha en chans mot Pixbo behöver de en bra start där de sedan kan vara kompakta i försvarsspelet och satsa på kontringar. I denna match tog det dock bara 21 sekunder innan Pixbo hade tagit ledningen och efter två minuter var ställningen 0-2. När första perioden var till ända hade Pixbo en trygg ledning med 4-1 och Hagundas möjligheter att krympa ytor och kontra hade därmed farit all världens väg.

Under en stor del av den andra perioden stod Hagunda ändå för en uppryckning och med 15 minuter spelade av perioden var ställningen bara 2-6. Tyvärr fick Pixbo in ytterligare två bollar i slutminuterna och i den tredje perioden öppnades kranarna rejält och målen forsade in.

När slutsignalen ljöd var ställningen 2-14 och Hagundas största hemmaförlust genom tiderna var därmed ett faktum.

Det enda positiva att ta med sig var att målvakten Edward Danielsson fick göra SSL-debut mot slutet av matchen.