Lördag
16 Mar 1 match

Jönköping drog det längsta strået

12 februari 2024 22:58

Det fanns vissa förhoppningar om att Hagunda skulle kunna plocka poäng i hemmamatchen mot Jönköping, men det visade sig tyvärr att JIK var strået vassare denna eftermiddag och de vann till slut med 8-3.

Elitidrott handlar väldigt mycket om självförtroende och psykologi, vilket blev ganska tydligt i matchen mellan Hagunda och Jönköping. Jönköping är i en positiv trend och har tagit sig från nedflyttningsstrid till slutspelsplats, medan Hagunda har drabbats av många tuffa förluster.

På pappret kändes det ändå som att Hagunda skulle kunna utmana JIK om poängen under söndagseftermiddagen, men det var väldigt typiskt för lagens olika trender att Jönköping gjorde 1-0 redan efter två minuter genom ett skott som styrdes in av en Hagundaklubba.

Medan Hagunda missade ett flertal fina lägen under resten av perioden kunde Jönköping istället sätta dit sina chanser fram till 3-0 efter 20 minuters spel.

Under andra perioden var det ännu mer tydligt att Jönköping spelade med stort självförtroende, medan Hagunda kämpade och slet utan något riktig framgång. Visserligen gjorde Emil Eriksson ett mål för Hagunda (och han gjorde för övrigt en bra match), men Jönköping gjorde ett par riktigt snygga mål och utökade ledningen till 5-1.

I den sista perioden gjorda lagen varannat mål fram till 7-3 innan Hagunda chansade med att plocka ut målvakten redan efter 12 minuter. Hemmalaget spelade väldigt bra i 6 mot 5, men bollen ville inte in i mål och istället gjorde Jönköping 8-3 i öppen kasse.

Jönköping förtjänade onekligen segern och spelade stundtals väldigt fin innebandy.