Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Nyförvärvet: "Ska bli extremt kul att vara med på resan"

17 december 2021 18:39

Här kommer en nyhet mitt i fredagsmyset. Hagunda har idag signerat den lovande backen Niclas Sundblad.


Niclas är blott 17 år gammal och kommer närmast från Västeråslaget Skälby där han lirat JAS och H2. Men från början är han en Uppsala-kille som i ungdomsåren representerat både Storvreta och Sirius.

– Nu har jag hittat tillbaka till Uppsala igen och den här gången med Hagunda vilket känns helt rätt och fantastiskt, säger han till hemsidan.

Hagunda fick nys om Niklas efter att han imponerat stort i SDF-SM för Västmanland, så till den grad att han även kom med i turneringens All star team för sin framfart på backplats. Kort därefter bjöds han in till Hagundas träningar och har på dessa visat så pass intressanta egenskaper att han nu erbjuds ett kontrakt.

– Det känns såklart jättebra. Jag har lagt ner väldigt mycket tid på min innebandy; det är många tidiga morgnar och sena kvällar som jag har kört extra. Så när man får ett kvitto som detta blir man såklart jätteglad, säger han och fortsätter:

– Nu är jag väldigt fokuserad på att fortsätta lära mig och utvecklas för att nå de höjder jag vill. Självklart innebär det också att jag vill bidra så mycket som möjligt till laget och föreningen.

Hans första intryck av föreningen är gott:

– Hagunda känns som en professionell förening som vill framåt och som tävlar i varje moment vilket är något jag älskar. Det finns en "vi-mot-dem-känsla" vilket märks på den fina sammanhållningen i laget. Det finns höga förväntningar på varje gubbe vilket leder till att alla blir bättre. Att få vara med på den här resan känns helt enkelt extremt kul.

Sportchefen Nikola Marincic kommenterar det senaste tillskottet så här:

– Niclas är en oerhört målmedveten kille som är beredd att lägga ner mycket tid på att bli så bra som möjligt. Just detta är en egenskap som är ack så viktig men som ofta förbises. Trots sin unga ålder är Niclas mycket bra fysiskt och vi tycker det ska bli kul att följa hans utveckling i Hagunda, där vi hoppas han stannar i många år.

Avslutningsvis vill Hagunda tacka Skälby för en mycket smidig dialog och ett snabbt förfarande.