Lördag
16 Mar 1 match

Hagunda lyckades inte säkra kontraktet under sin roadtrip till södra Sverige

27 februari 2022 14:15

Hagundas herrlag åkte iväg på en roadtrip till södra Sverige under helgen, med match mot Mullsjö på fredagskvällen och mot Helsingborg på lördagen. En seger i någon av dessa matcher hade säkrat SSL-kontraktet, men tyvärr blev det förlust i båda matcherna och vi får ta nya tag i derbyt mot Sirius på onsdag 2/3!

Hagundas herrar gav sig iväg på en helgresa söderut under fredagen för att försöka få med sig tillräckligt med poäng för att säkra SSL-platsen till kommande säsong. Tyvärr saknades Patrik Jansson, Hampus Bodin, Kevin Ahlholm och Emil Hedström till dessa matcher, men istället fick laget tillskott av Hagundalegendaren Viktor Strömquist till lördagens match mot Helsingborg.

Roadtripen inleddes dock med match mot Mullsjö på fredagskvällen, där Mullsjö rivstartade med två mål under de första 80 sekunderna av matchen. Det var Mullsjö som var absolut bäst och hetast i inledningen, men i slutminuten lyckades Markus Åkerfeldt sätta en riktig projektil til ställningen 2-1 och Hagunda hade därmed kontakt inför den andra perioden.

Ganska tidigt i mittenperioden utökade Mullsjö ledningen till 3-1, men Hagunda var bättre med i denna period och skapade en hel del lägen. I slutet av perioden hade man 2-3 gyllene lägen att reducera, men trots nästan öppna mål lyckades man inte få in bollen.

I den sista perioden kunde Mullsjö istället hålla undan ganska ohotat till seger med 5-2. Totalt sett var det ändå en bra match av Hagunda och i målet var Anton Törngren väldigt duktig.

På lördagen ställdes kosan mot Helsingborg och ett tufft möte med ett av seriens formstarkaste lag som kom till drabbningen med fyra raka segrar, där man bland annat hade besegrat Storvreta och topplaget Växjö.

Till Hagunda IF's trupp i Helsingborg anslöt en väldigt rutinerad SSL-rookie, nämligen Viktor Strömquist. Viktor är Hagunda IF's bästa poängplockare genom historien och har tidigare spelat 12 säsonger i herrlaget. Han har varit en starkt bidragande orsak till att laget klättrat allt högre i seriesystemet och slutligen lyckades ta sig upp till SSL.

Tyvärr satte Viktors civila karriär stopp för hans möjligheter att spela SSL med HIF, då han flyttade till Karlstad under sommaren 2021. Det känns därmed verkligen bra att denna Hagundalegendar nu fick noteras för en match i SSL för Hagunda IF!

Det blev dock ingen speltid för Viktor och från bänken fick han se sina lagkamrater falla ihop totalt i matchens tredje period då Helsingborg gick från 4-1 till 10-1. Innan dess var det en helt okej insats och det var kul att notera att Joel Ahlin gjorde mål i sin tredje raka match, efter att ha gått mållös under de första 20 matcherna.

Eftersom Hagunda fick vända hem mot Uppsala igen utan några nya poäng med sig är SSL-platsen till kommande säsong ännu inte säkrad.

Nästa match är onsdag 2/3 kl.19.00 då man möter Sirius IBK på hemmaplan i IFU Arena i ett hett derby! Boka biljetter på https://hagundaif.ebiljett.nu/