Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Felix Abrahamsson provar lyckan i Schweiz

22 mars 2023 19:26

En av Hagundas stora publikfavoriter och SSL-hjältar, Felix Abrahamsson, har bestämt sig för att prova ett äventyr i den Schweiziska ligan kommande säsong.


Felix ”Bullen” Abrahamsson var 19 år då han tog steget från Hagundas juniorlag till herrlaget, som då spelade i division 1.
Säsongen innan hade han varit en poängmaskin i juniorallsvenskan och med sina 34 poäng (15+19) på 18 matcher kom han till exempel ett poäng före Filip Eriksson i poängligan och hamnade på 5:e plats. Han var dock inte Hagundas bästa poänggörare, utan där var Charlie Eklund faktiskt vassare med 37 poäng.

Säsongen 2016/17 kom Felix in i herrlaget som en virvelvind och med sin irrationella spelstil blev han omedelbart en pina för motståndarförsvaren. Under sin debutsäsong gjorde han 21 poäng (10 mål +11 assist) i serien och ett mål i kvalspelet. Sedan dess har Felix varit en av Hagundas mest pålitliga poänggörare och alltid varit en av de spelare som legat i toppen av den interna poängligan.

Succesivt har Felix blivit en av de viktigaste spelarna i Hagundas herrlag och under lagets två säsonger i SSL har han visat att han är en giftig anfallare även på den nivån. Under debutsäsongen i SSL gjorde han 29 poäng (14+15) på 25 matcher och blev som en av tre spelare nominerad till Årets rookie i SSL.

Denna säsong inleddes lite trögt, men Felix växlade upp rejält under säsongens gång. När Felix gjorde 5-8 målet mot Gävle GIK den 16:e oktober innebar det att han gjorde sin 11:e poäng denna säsong, men framför allt innebar det att han gjorde sin 200:e poäng i seriespel och kvalspel för Hagunda IF’s herrlag!

Därefter rullade poängproduktionen på och under säsongens sista match mot IBF Falun gjorde han två poäng (1+1), vilket innebar att Felix även gjorde sin poängmässigt bästa seniorlagssäsong någonsin och kom upp i hela 44 poäng (23+21) på 26 matcher! Totalt har han därmed gjort 233 poäng i Hagundas herrlag om man räknar seriematcher och kvalmatcher. Han är därmed den aktiva spelare som ligger närmast att kunna hota Viktor Strömquist "omöjliga" poängrekord i Hagundadressen.

Nu har Felix tyvärr bestämt sig för att testa ett äventyr i Schweiz, där han ansluter till Floorball Köniz i den Schweiziska högstaligan. Det är ett av de bästa lagen i Schweiz och kom på andra plats i serien denna säsong. I laget spelar till exempel bolltrollaren Jan Zaugg. Vi i Hagunda IF önskar Felix ett stort lycka till!!!

Vi hoppas dock verkligen att vi får se Felix i Hagundatröjan igen framöver!