Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför kvällens hemmamatch mot AIK

29 september 2023 13:50

Kvällens möte med AIK har förutsättningar att bli en målrik tillställning, med många utpräglade poängspelare i bortalaget. Om Hagunda kan upprepa insatsen mot Karlstad finns dock goda möjligheter till "skrällpoäng" mot det favorittippade bortalaget.


Under säsongen 2022/23 var AIK nykomlingar i SSL och ett av de lag som var indragna i nedflyttningsstriden under hela säsongen. AIK hamnade på samma poäng som Hagunda och klarade sig därmed kvar i SSL med ett poäng ner till Dalen, som tillsammans med Gävle GIK fick lämna finrummet.

Inför årets säsong har AIK dock gjort en fantastisk ”silly season” och förstärkt laget med enorm offensiv kraft. De flesta experter ser nu AIK som ett troligt slutspelslag, som kan utmana och besegra de flesta lag under giganterna i tabelltoppen.

Några av AIK’s nyförvärv:
Andreas Stefansson -en notorisk målskytt som gjorde 40 mål i SSL säsongen 22/23 då han spelade i Storvreta IBK. Senaste gången Stefansson spelade SSL-innebandy med AIK (2016/17) vräkte han in hela 50 mål under säsongen.
Sam Madani – ytterligare en fantastisk målskytt, som satte nytt poängrekord i Allsvenskan säsongen 22/23 då han gjorde otroliga 92 poäng (61+31) på 22 matcher i Bele Barkarby.
Helmer Hernegran – Sam Madanis vapendragare i Bele Barkarby, som gjorde 57 poäng (21+36) i Allsvenskan den förra säsongen.
Simon Jirebeck – som har spelat 7 landskamper och gjort 148 poäng på 129 matcher i SSL och under förra säsongen vann ett silver i den schweiziska ligan.

Redan innan dessa nyförvärv kom in i laget kunde AIK stoltsera med flera vassa anfallare, så det är ett lag som är väldigt duktiga i anfallszon. Förhoppningsvis är de inte riktigt lika bra i sin försvarszon och i de två första matcherna har man släppt in 17 mål.

Hagunda gjorde en riktigt bra match mot Karlstad i förra omgången, med massor av intensitet och fart, så vi hoppas att laget kan upprepa den insatsen och i så fall finns goda möjligheter till nya skrällpoäng under kvällen.

Biljetter:
Tickster.com

Ni som inte kan komma till IFU Arena ikväll kan se websändningen:
UNT: UNT.se
Sportexpressenplay: Sportexpressenplay